Don't feel alone

Wooopsi woops, det blev kval med Dancing idag på Bergsåker. En stor eloge till Micael Melander som klarade av hennes tokigheter, hon såg ut som en rodeohäst från start. Men han fick ned henne i tid så hon blev aldrig diskad. Hade öppet huvudlag (hon tävlar med helstängt) och var heldövad, så hon var lite bekväm. Tappade mycket av tokgaloppen, men gick i alla fall 1.20,3.

Idag har det hänt en massa kul. Red motion med 2 nya hästar, var inte igår jag red motion om man säger så. Men det var kul och hästarna verkade gilla det med  

Sen har jag sett ett nästan nyfött föl, var ca 3 kvart gammalt ?? Men fick mig att inse att Lolitas föl (jo hon har ett namn) inte mådde så bra från början. Hon var väldigt svag och kunde knappt gå utan hjälp första dygnen. Men sånt man inte kan veta om man inte varit med om det förr tyvärr. Hur som helst var det helt underbart att se henne (ja det blev ett litet sto), föl måste vara det underbaraste som finns - såå lovely  Kärleken mellan stoet och fölet är sååå himla underbart.

Men nu är det lugnt, ska fixa en massa imorn inför söndagen bland annat. Ladda med en powerwalk! Se live-travet:) Superroliga race som alltid, gillas.

Trevlig valborg alla!:) 


Läsvärd artikel

http://www.v75kollen.se/index.php?option=com_content&view=article&id=143:bb&catid=47:monte&Itemid=53 

;)


Over and out

Jättekul att jag blev tillfrågad om jag ville rida Silvernova i montèloppet på Umåker den 4e. Han kom med, men de hade tagit ett annat lopp i första hand. Och han kom med i det loppet, så det blir inget montèlopp. Himla synd då jag är taggad som bara den hela tiden och inte vill något annat än att rida race. Och jag tycker autolopp är extra kul. Men men kommer fler lopp;)

Dancing fick spår 5 i kvalet på Bergsåker på fredag. Vilket hon mest troligen inte kommer klara av. Hade jag varit uppsatt på henne så hade vi lätt haft spår 1, haha. Vilket hade varit bra för hennes del.

Efter att ha sett lunchtravet ska jag ut och gå. Ska bli skönt, är pigg och har träningsvärk både här och där. Mest i mage och rygg, lite i armar och ännu mindre i ben. Skumt, då jag tränat ben hårdast. Så blir ben idag, plus lite av de andra kanske.


If you with it we can play

Hagmyren på söndag med Kodzon!:) Spår 1, och vi har inte gett upp! Han står i alla fall väldigt bra inne i loppet denna gång. Blir kul, ser verkligen fram emot det.

Nyss sett lunchtravet från Bergsåker. Har bokat in 2 st körlektioner idag också, tyvärr var det rätt så fullbokat så det dröjer lite dit men men. Gått min promenix, snart blir det ladda upp med bra musik (Pitbull) och pumpa lite mage och armar. I'll give it a try. Men kul detta med Kodzon, längtar redan dit.

Bergsåker fredag med Dancing, Hagmyren söndag med Kodzon. Blir lite kul som händer denna vecka med. :)


Baby you can get it

Nu känner jag för att skriva av mig lite.. Om jag får ut mina tankar i ord eller ej, det återstår att se..

Jag tänker mycket just nu, som alltid med andra ord.. Men jag ser positivt på det mesta.. Man hamnar alltid inför olika val i livet.. Jag känner ofta att jag måste fatta beslut om vilken väg jag ska gå, men det blir ju något bra av det oavsett vad jag väljer.. Sen känns det som att allting är på G, det tar bara sin tid.. Och Rom byggdes inte på en dag heller sägs det?.. Så det gäller att ta det lugnt och bara låta allting ha sin tid.. Men inte för att för den delen bara gå och vänta, för då slösar man ju bort sin tid på att bara vänta på bättre tider typ.. Jag är ju väldigt antingen eller, allt eller inget.. Jag jobbar på det, men samtidigt så är det ju jag..och det är väl inte mer fel på att vara sån än nånting annat?? Nej det tycker jag faktiskt inte..Jag känner att ska jag verkligen göra en sak, så ska det vara fullt ut..nu när jag gör detta bra/dåligt, så gör det ordentligt..blir det dåligt kan jag likagärna ha gjort det ordentligt, så kanske det blev mycket mer bra ett tag i alla fall.. att det sedan blev som det blev gör kanske inte så mycket..För då har det mest troligen hjälpt till lite i alla fall.. inte för att det behövs i det långa racet, för det känns rätt bra ändå..men man kan aldrig få för mycket av det som är positivt..

Jag älskar verkligen våren. Jag älskar solen som värmer, älskar när det kan blåsa men ändå vara varmt. Varm luft. Älskar när det luktar så gott ute. När det är svalt mot kvällen och bara luktar så underbart, som nu ikväll. Älskar när det luktar fuktigt, friskt... I love it! Och jag känner mig så pigg, taggad - som jag tidigare nämnde. Har sån energi, det märks när jag är ute och går, det är såå underbart. I med hörlurarna, på med mp3n, skruva upp volymen på en pitbull-låt..jag skulle kunna gå hur länge som helst! Såå underbart ute nu.


Training

Det går bättre med lillgumman nu:)

..Jag får några ggr i veckan ryck där jag försöker träna..Eller det är klart det är mer än försök, jag gör det ju. Med bra musik kan man bli rätt peppad och taggad. Men det är ju så sjukt tråkigt med samma övningar om och om igen, ge mig ett gym någon!..Men jag kör på ändå. Kände mig helt mjuk i kroppen, så efter dagens ben och ryggövningar som jag fick väldigt bra kontakt i, så hoppas jag att jag har lite träningsvärk imorgon. I alla fall i benen. Imorn blir det mage och armar, och även rygg om jag inte skulle ha någon värk där. Vad tränar jag då inför? Ja självklart är det pga montèn. Jag rider ju inte så mycket, så på något sätt måste jag ju hålla igång. (Går dessutom promenader i stort sett varje dag, men det är inget jag behöver nämna tycker jag). Men fastän jag "slarvar" med mina hemmaövningar, så rider jag lika bra? Ibland har det gått mellan 1-2veckor sedan jag sist red, ändå går det bra. Visst, jag skulle vilja fixa till sitsen snyggare, men känner inte att det är läge att korta ett hål när jag rider så sällan. Så kan ha det som motivation till att träna oftare, fast jag gör det ju rätt ofta idag. Det beror på vad man jämför med;) Tror jag ska lägga ut lite träningsövningar och sånt här i bloggen framöver. Kan vara kul att få lite kommentarer med tips på fler då, so don't be a stranger;)

Just ja, på fredag blir det Bergsåker. Pappas häst - Danc - ska kvala för Micke Melander. Hoppas på bra och felfri uppförande av henne då - nervöst!! Hoppas även på spår 1 eller 3, då damen inte gillar voltningen. Visar sig!


Long time

Hejsan bloggen:) .. Jag gillar att skriva i dig, även fast jag inte gör det så mycket...

Fick ett mail från Kodzons ägare Eva idag (eller vet inte om jag fick det idag, läste det i alla fall idag). Hon frågade om jag ville rida om Kodzon kom med i något av montèloppen hon anmält till. Självklart vill jag det. Jag skulle aldrig säga nej till en trevlig häst eller ägare. Visst gick det inte så bra i loppet nu i tisdags, men jag tror att det måste gå att väcka honom på något sätt. Och det är amatörer som Eva som verkligen förtjänar framgång, hon ger inte upp. Vad vore denna sport utan tjuriga amatörer? Ett av loppen Kodzon anmäls till är ett lopp han står mycket bra inne i på Hagmyren på söndag. Tror inte han kommer med då det är 18 anmälda nu. Synd för det hade varit mycket trevligt och kul. I början av året var jag tveksam till mycket, jag vill inte bli någon "icke-vinnare". Men samtidigt så syns jag så finns jag, eller hur? Och jag älskar ju att tävla, så varför ska jag stå över när jag har chansen? Jag menar absolut inget illa mot någon häst, det är en hård sport detta, vinna är inte lätt. Och montèn är fasiken inte lättare än sulky längre. Knappt i norrland ens. Så jag rider så fort jag får chansen:) Som sagt, när hästen och ägaren är trevlig så är det hur kul som helst i vilket fall. Visst hade det varit kul att få vinna och så, men jag gör mitt bästa och hästarna gör också sitt bästa. De kan också ha en dålig dag, det är djur vi pratar om.

Ska börja uppdatera bloggen mer, promise! Men nu måste jag ut och tömköra lillsnuttan med pappa , höres:)


...

...Det går inge bra för mig nu...  Det var hårt tempo i montèloppet - första 500m på 13,5 och varvet på 14,5. Impen låg en bit efter hela tiden på andra spår. Sen in på andra varvet började han kännas pigg, så ville inte sitta kvar invändigt längre då hästen framför såg seg ut. Plus att jag inte ville hamna så långt bak som det blev senast, särskilt inte när alla bra hästar låg framför honom. Men det gick så himla fort hela tiden så han kunde inte ta så mycket. Kunde sedan aldrig gå ner på innern igen heller, för då var samma häst innanför, och för att jag skulle kunna komma ned invändigt skulle jag vara tvungen att ta upp lite. Och ville inte förlora "mark". Han blev trött sista biten. Inte så mycket att säga om mer, det gick helt enkelt för fort. Men jag tyckte ändå om att tävla med honom, han är en sån underbar häst. Skulle vilja testa honom i volt för att se hur det blir, brukar inte bli samma tok-ridning då. Visst är jag lite besviken på resultatet, men inte på Impen:) 

Det går som sagt inte så bra för mig... Men jag ger inte upp! Får jag någon häst att rida så kommer jag inte tacka nej, jag rider allt;)

En facebook-vän skrev dessa kloka ord som jag fick tillåtelse att lägga upp i min blogg: "När det går åt skogen är det som att sätta in lite glädjepoäng i känslobanken. Dagen då framgångarna kommer gör man ett uttag. Ju mer förlustpoäng man har sparat, desto större glädjeuttag gör man när det går bra." 

Något jag ville ha nedskrivet, som man kan läsa när det känns tungt, oavsett vad det handlar om i livet.


Race

...Kom hem (norrland) igår fm.. Var väldigt segt att sätta sig i tåget i princip det första man gjorde, så det blev att sova på tåget  

Idag rider jag lopp med Imperial på Umåker, Jiha! Jag är taggad som bara den, trodde ju först inte att vi skulle få vara med ens när han var första reserv, men vi hade tur.. Så jag hoppas verkligen att Impen har vaknat på rätt sida och är sugen på att svettas lite extra;) Än så länge står Impen i rätt fint odds haha, lite drygt 4 gånger bara. Och det är det högsta på hela tiden, någon spelade tidigt 200kr vinnare på honom. Det är kul att det inte bara är jag som tror på honom, även om vi säkert kommer stå i rätt högt odds sen.

Jag och Viking - har ingen bild på mig och Impen.

Viking

Idag red jag intervaller med en ny häst:) Första gången jag rider en som är efter Viking Kronos.

Han kändes jättefin. Jag tror fortfarande att det är något fel på klockan och/eller att stolparna på rakbanan inte stämmer, för det kändes verkligen inte som att det gick så fort som klockan visade...  Skulle inte ha något emot att tävla med den hästen, han har gått ruggigt bra de få starter han har gjort. Men han är väldigt speciell, så blir en tuff uppgift att klara ett kval med honom. Men allting går bara man vill:)

Not My Luck

...Det gick inte så bra för mig och Kodzon igår på Eskilstuna..Han ville inte springa alls för mig..Det var synd för han kändes fin i värmningen..Men så fort det blev dags för defilering och provstarter så var han inte peppad alls längre..Blev en fördröjd start pga materialfel hos ett ekipage..Sen blev det 3 omstarter.. Varav hästen som ledde våran volt orsakade 2st och blev diskad..Så jag och Kodzon fick leda den volten..Han verkade inte fatta han skulle gå iväg alls från start och sedan tog han aldrig i..Trots öppning på 20 och varvet på 18 så var han långt efter..Och det var han loppet igenom.. Jaja Kodzon tyckte väl helt enkelt att jag inte fick tillräckligt många påskägg i påsk;) Därför såg han till att jag fick ett extra...

Nya tag inför fredagens start på Umåker med Imperial:)


Happy

Jag har 2 starter den kommande veckan:D Är så glad just nu. Först var Imperial första reserv, tror inte jag behöver förklara hur less jag blev... Men en häst hade valt ett annat lopp före, och den kom med i det. Vi fick spår 2:) Jag ser framemot det hur mycket som helst.

Swebars

Olympiatravet 2010 vanns av Copper Beech med sin tränare Conrad Lugauer i sulkyn!:) En riktig kämpe, eller vad sägs om 28 vinster på 63 försök? Drygt 5 miljoner insprunget. Han var en av de bortglömda i fältet, men serverades bra smyglopp och kunde avgöra efter bra spurt. Himla fin häst.

Montèloppet vanns av storfavoriten Lys Petteviniere. En fransk häst riden av Carina Sköld (ryttaren kunde inte ta sig hit pga alla inställda flyg). Hon är säkert helt överlycklig nu, jaa självklart är hon det:)

Jag skulle vilja vara sponsrad av Dalblads Swebar / Någon försäljare åt "dem". Sådana bars är jättegoda och bra att äta innan och efter lopp.


Olympiatravet

...Jag bara frossar i choklad jag medans andra rider montèlopp...Nej nu ska vi inte vara sådana. Men sitter och väntar på Olympiatravsmontèn från Åby, fy fan för att få rida ett så stort lopp...

Igår fick jag i alla fall till en lyckad benträning, fattar fortfarande inte hur jag kan stå i 90 grader så länge. Men måste ta det lite lugnt bara, för det är inte alltför bra för knäna.

Travet idag är kanonkul:) Vågar inte gissa på någon vinnare i Olympia, är så sjukt fina hästar. Nu Pagadi är nog den med mest utveckling, men tror inte Erik kommer tömma honom. Det är ju inte direkt hans sista start i livet. Torvald, världens speedigaste häst? Beanie M.M. världsrekordhållaren. Kanske kan Debbie Brodda hitta ner på innerspår och ta dem på open stretch;) Som sagt mycket spännande. Har kanske inte ens skrivit vinnaren, kan ju bli någon fransk också:)

Nee ska logga in på atg-live kontot nu och se montèloppet:):):)


Lovely

Idag gick "styrkan" bra  Har inte kört något sånt sedan kvalloppet så det var dags nu. Oftast går det jättedåligt och är mest tråkigt. Men idag fick jag bra kontakt så det var bra, rygg och ben. Som vanligt - kul att veta ??

Om Impen kommer med på Umåker så rider jag 2 lopp nästa vecka:) Man kan ju alltid hoppas. Men jag tycker han borde komma med, för så många montèhästar finns det ändå inte här uppe i den klassen, men många uppanmäler ju. Men tror fler startar på Bergsåker, och då kom han med på lite mindre poäng. Och då var det öppet för alla, nu är det stängt vid 800'..

...Eftersom lilla elaka fölis gick lättare att leda igår med sele och allt (nytt bett), så ska vi koppla i tömmarna igen idag..

Ikväll är det live-trav (hoppas jag) - V64 från Solvalla. Grymt kul att se. Ska göra ett litet trav i hopp om att vinna pengar, haha:) Man vet ju aldrig.. Men längtar ännu mer tills på lördag, I looove trotting:)


Kodzon

Jag som skrev igår att jag inte hade så mycket att skriva om, men nu kommer det lite.. Jag ska tävla med Kodzon på Eskilstuna på tisdag:) Han står tufft inne, vi fick inget bra spår och det är en del bra hästar med. Men vi ska försöka ändå:)


So hard

Jobbig dag, haha  Nee men kursen var helt okey ändå. Och fick trevlig fika mitt i, så det gjorde den ännu trevligare säger vi..

Gick med lilla gummsan nu ikväll. Har hittat ett bett som funkar lite bättre, ett delat entömsbett. Hon kan i alla fall inte suga in halva bettet i munnen nu.

Min blogg är så dålig, så dålig. Förstår inte vilka det är som läser den hela tiden? Den har ungefär lika många besökare varje dag. Förstår det inte, skriver knappt och när jag väl gör det är det bara strunt...


Not the same

..En sak som för mig är jobbigt för mig att inse - men som jag behöver jobba på..är det att "lära mig" att alla dagar inte är "lika".. Jag kan tycka det känns jobbigt att vissa dagar är det hur mycket som helst som händer (bra dagar), medan det kan gå en/flera dag-ar där det inte händer så mycket (dåliga dagar). Under dessa dagar så brukar allting kännas rätt dåligt, och jag känner mig mer eller mindre värdelös.. Nu vet jag ju att jag inte kommer ha det såhär för alltid. Vet också att när man har plugg/skola så njuter man de dagar man är ledig och har tid och ork över till annat man vill göra.. Jag vet att jag sedan kommer se tillbaka på detta och tycka att jag borde ha slappnat av och bara tagit det easy, men det försöker jag också med. Spelar ingen roll om jag mår dåligt, situationen är ju ändå densamma. Och jag brukar ju inte vara den som gör saker undan anledning - alltså det finns ingen anledning att må dåligt över något man ändå inte kan påverka. Och det blir ju inte bättre om man "deppar" över det.

..Imorn ska jag vara på körskolan några timmar. Riskettan som jag tror jag skrivit om förut? Jaja ingen aning om vad det är egentligen, men man måste gå den utbildningen för att få körkort. Skulle vara en del diskussioner? Jobbigt, svårt prata om sådant man inte kan något om/tycker om, men det är väl bara hitta på något:) Haha nej jag bara skojar....

Jag längtar redan tills på lördag: V75-finaler:D och Olympiatravsfinalen. Jag älskar lördagar.


Diskad som 3a

Glömde skriva igår att "min" älskade Breezy Broline startade, Hagmyren V65-5. Jag hade både spelat plats och vinnare på honom. Han gick verkligen superbra och blev 3a:D Men blev diskad för trängning (ja det var en trång situation nånstans i sista sväng, men inget jag tänkte på mer än någon sekund). Inget sades i tvn heller, men han blev diskad för trängning såg jag sedan när jag kollade resultatet på nätet. Surt som fan >< han har ju inte så himla många lopp framför sig, så jag tänkte passa på att spela så mycket jag kan på honom nu. Och så blir han 3a på ett jättebra sätt, och diskad. Blä!:P

Laurita Symphonia

Oj jag har verkligen blivit dålig på att blogga.. ..Har tänkt flera gånger idag att jag ska skriva, men vet ju inte om vad..

Idag har det varit ett underbart vårväder, riktigt varmt och skönt har det varit. Men inatt var det flera minus, skumt..

Var lottning till Olympiatravet finalen idag. Ser väldigt intressant ut:) Rids ett större montèlopp på lördag, Olympiatravsmontèn. En dag kanske man får vara med i något sånt. Men det kan ju börja med att gå lite bra i vanliga lopp...

Har hållit på med "fölet" nu ikväll (egentligen är hon 1år om en månad, men kallar henne fortfarande för föl). Hon är väldigt envis och bråkig av sig. Har inte gått nå vidare de få gånger vi försökt tömköra henne. Så jag tänkte efter om det överhuvudtaget går bra att leda henne. Det gör det till en början, sen blir hon jättejobbig. Så jag ledde henne först ett tag bara i grimskaft, försökte lära henne att stanna på "pro" och gå igen på smackningar. Hon förstod "pro" väldigt fort fastän hon har så snabbt grundtempo när hon går. Hon börjar ju gå väldigt lätt av sig själv, men bara man smackar varje gång så blir det väl något hon kommer komma ihåg i alla fall. Gick sedan in och satte på henne huvudlaget och selen. Tänkte promenera med henne med det på. Det var lite besvärligare. Hon gillar verkligen inte att ha bett i munnen. Men hon var i alla fall framåt hela tiden (när hon haft någon bakom sig i tömmar så har hon knappt gått framåt till slut). Så om jag går med henne så ett tag tills hon accepterar allting, så borde det nog kunna gå bättre till slut.


I just can't help it

Svår V75 omgång som alltid, ingen lycka. Fick i alla fall in vinnarspelet på underbara Tom Raider. Synd jag inte satt alla pengar på honom istället... Hade varit betydligt bättre.

Nöjd med gårdagen:) Har kikat montèlopp igen, och finns bra proppar både för Impen och Bodil i maj:)

Har hunnit med en massa godisätning redan såklart. Kul att veta? Nähe men läs inte då;) Skriver inte så mycket roligt i vilket fall.

Underbart vårväder idag, tog av Lolita täcket och Dancing ett av hennes 2 tunna. Det är vår det!

Så himla sugen att rida, träna hästar, vara på trav... TÄVLA! Varje dag vill jag göra något. Jaja...


Lyckat kval

Bodil klarade kvalet  Något tung bana på 23,1. Men red mest på safety i tredje och sen andra spår hela tiden. Lilla damen galopperade nämligen en del i värmning (lättare boots då) och även i provstarten. Men hon gick iväg felfritt och kändes helt säker loppet igenom:) Så nu får hon tävla i montè. "Mitt" första sto, "min" andra efter Starchip Entrprise som jag ridit montè med:) Jag gillar verkligen Bodil, så jag är jätteglad att hon ville bli montèhäst.

Imorn är det lördag igen, veckans bästa dag med V75 :) I like. Superbra lopp, eller vad sägs om Maharajah, Finders Keepers och Tom Raider;)


Akupunktur

Var med Dancing till en akupunktör nu ikväll. Han är väldigt duktig. Han hittade en del saker på henne, som nu är åtgärdat. Hon fick lite nålar med. Fick veta hur vi ska ha koll på henne så det inte blir samma igen. Hoppas det räcker för att hon ska funka igen.

Imorn är det dags för Bodil, hoppas verkligen den fina gummsan vill bli montèhäst. Men banan kommer nog inte bli så bra, det har regnat hela eftermiddagen plus nu ikväll.


Twilight

Sitter och ser på Twilight för andra gången. Anna har både den och New Moon på dvd. Twilight såg jag på dvd och New Moon såg jag sedan på bio. Men kommer inte ihåg så mycket av Twilight. Bra filmer hursomhelst. Länkar tills den tredje kommer ut på bio. Sedan kanske jag ska ta tag i att läsa böckerna som finns. Men jag är inge duktig på att läsa. Finns annat viktigare för mig att läsa (körkortsteori).

Imorn hoppas jag det går bra för mig och Bodil, kvalet går redan kl 16.30 så det är skönt.


Jävla mobil

Min (min är redan död, så har tagit över min lillasyrras tills vidare) mobil har totalt dött. Jag hatar att vara utan mobil, och aldrig i livet att jag tänker köpa en ny på ett bra tag. Men hittar nog någon klump här hemma som jag kan använda.

Sitter och ser på live-travet nu. De intervjuar just nu Björn Goop. Fy faan vill inte se den olyckan nå mer nu :(


Körskola

Såhär ser mina nya ridstövlar ut:

Tror inte jag har skrivit det i bloggen (?) men jag och Bodil fick i alla fall spår 1 på fredag.

.....I övrigt så har jag rätt tråkigt........

Igår övningskörde jag en massa massa  Var in på en av körskolorna i stan, så nu är jag inbokad på min första körlektion samt riskettan eller vad det nu hette. Kommer vara där en hel dag nästan och lyssna och det skulle även vara en del diskussioner och sånt. Fikapaus var också med  Så kommer nog stå ut. Skönt att komma igång med det, känns som jag inte får ut så mycket mer av övningskörningen. Blir spännande att se hur många (få) körlektioner jag klarar mig på...


Ridstövlar

Goodmorning .. Sitter och väntar på min käre morfar, ska följa med honom ned till Birsta för att förhoppningsvis köpa nya ridstövlar. Har redan mockat och allt sånt kul:) Senare idag blir det en promenad, skulle så gärna vilja rida men men... Äta naturgodis vore inte heller helt fel ...


Untouchtable

Det spöregnar, nej det snöar, nej nu regnar det igen...  Jaja, det behövs nog för att sätta lite fart på all snö som ligger på backen.

Igår kväll åkte jag och familjen på bio i Sundsvall. Vi såg på Shutter Island, den var grymt bra. Trodde bara den skulle vara sådär, och den började rätt segt. Men sen blev den riktigt bra. Det var en väldigt psykisk film, jag kände mig rätt slut efter att ha sett den.

Jag är så himla tävlingssugen att den inte är sant. Den 23 på Umåker ska jag tävla med Imperial om han kommer med.

Idag är det anmälning till Bergsåker, Bodil ska anmälas till ett stolopp, men kommer hon inte med ska jag göra ett försök att kvala in henne. Jag hoppas hon vill bli montèhäst för jag kollade montèproppar igår och det finns en hel del intressanta lopp för henne.

I övrigt så har jag ätit för mycket kladdkaka och naturgodis. Men man blir i alla fall pigg... 


Naturgodis - såhär är det!

Påskdagen idag - vad det nu spelar för roll.. Det har faktiskt inte blivit så mycket mer godis än vanligt för mig, men då äter jag ju jämt mycket:) Läste i tidningen att det kanske ska införas godis/socker-skatt. Bara det inte är på choklad och naturgodis så gör det inte mig något  Sånt är redan på tok för dyrt redan. Det stod också att svenskarna i snitt äter 17kilo godis varje år. Jag skulle tippa jag äter i snitt 1kg per vecka. Hur många veckor har 1år? Vi säger att jag äter 4kilo varje månad. Då äter alltså jag 48kilo per år. Men jag äter som sagt inte "vanligt godis" (gelè, skum och sånt), jag äter choklad, naturgodis, kladdkaka (inte godis men ändå:)) m.m. Så 17kilo på ett år per person är ju ingenting. Det var också en artikel om naturgodis som jag tyckte var så himla fjantig. Vem är så insnöad att den tror att det är nyttigt?? Många naturgodissorter innehåller nötter, och nötter består av 50% fett men det är bra fetter som kroppen behöver. Mina favoritsorter alla de som är doppade i yoghurt/vit choklad, och de innehåller mycket socker. Så naturgodis innehåller inte mindre socker än vanligt godis, nej. Tyvärr så innehåller det en del tillsatser också, men de innehåller i alla fall inte mer tillsatser och ämnen än vad vanligt godis gör. Och jag antar att vissa tror att de kan bli hälsosammare och smalare om de väljer naturgodis, detta är fel. Nötter innehåller runt 600kcal/100g. Och de doppade sorterna innehåller ca samma 5-600. Skulle du däremot plocka blandat lösgodis hamnar du på runt 300-350kcal/100g (om du inte har så mycket choklad vill säga). Så det är inget bra alternativ så. Jag själv skiter totalt i vad som sägs och skrivs. Jag äter naturgodis för att det är sjukt gott och jag gillar knappt vanligt godis (kan heller inte äta det då många sorter innehåller gelatin, farligt och äckligt). Visst det innehåller tillsatser, men det gör ju allting. Och socker blir man bara pigg av:)


For the first time

Oj oj vad dåligt jag blivit på att skriva i bloggen.. Men har ju inga ridsvängar att skriva om;) Däremot har jag en massa tankar - as usual. Live-trav och massa naturgodis idag mums! Efter travet så tömkördes lilla gummsan för första gången:) Hon var jätteduktig, men hon diggade inte bettet så värst mycket. Bara hon inte blir lika jobbig i munnen som mamman sin så.. 

Jag måste köpa nya ridstövlar, både mina "sommar" och "vinter" är trasiga. Hittade ett par jag gillade igår på Hööks, men de var väldigt dyra tycker jag 1599kr. Men jag kommer ju ha dem i många år. Och de var lätta och smidiga, kändes som jag hade bra stöd i dem. Men köpte dem inte, men ska nog köpa dem senare i veckan.. Snygga var dem:)

...Jaha, tankar då... Jag älskar våren och sommaren. Jag känner mig pigg, positiv och allt känns rätt bra ändå. Hade kunnat vara betydligt värre och har massor att se framemot. Men, jag försöker fortfarande att inte påverkas negativt av andra/saker.. Men det är inte lätt.. Då gäller det att stänga in sig i sin egen bubbla och fortsätta vara positiv, bara det att jag inte vill vara i någon bubbla direkt..

Imorn fyller min underbara mamma år  

Jag tycker det är spännande med anonyma kommentarer, men jag är en nyfiken person så sluta gör mig nyfiken... Det blir ju aldrig så att "ni" hör av er igen sen..

Nu ska vi se på Prison Break (bästa serien?):):):)


Massor med Naturgodis

Har varit i Birsta hela dagen känns det som.. Köpte ett par snygga leggins, en vanligt tröja och sjukt mycket naturgodis (och japp).


Glad Påsk

Glad Påsk:) Vad nu påsken egentligen är för något... Jag ser det mest som en godishelg. Ytterligare en anledning till att äta godis. Priserna på godis och naturgodis är billigare (det är bra, för naturgodis är så himla dyrt)..


RSS 2.0